Bli med på Eventyrjakt under Fiskeridagene!

EVENTYRJAKTEN_ÅKREHAMN_ORGutkast-4.pdf-1-500x357

Nå kan du dra på Eventyrjakt i Åkrehamn. Eventyrjakten er et rebusløp gjennom byens historie. Målet er at deltakerne skal bli engasjert i og å lære noe om byens historie. Eventyrjakten passer for både skolebarn, familier eller andre som er interesserte i å få et innblikk i Åkrehamns historie. Starten er ved kirken og siste stopp finnes på kaien ved Sildakånå. Kart og rebus finner du på www.karmøykommune.no . Karmøy Kulturhus, Torgunns barneklær , MIX Åkrehamn, Brio på AMFI og Åkrehamn Vekst sine nettsider.

Alle som deltar på Eventyrjakten fra Mai ut August er med i trekningen av flotte premier!

Last ned kart og rebus

Eventyrjakten i Åkrehamn.

Jakten på havets sølv!

Det var en gang en kald vinterdag for lenge, lenge siden. Åkrehamn var et lite sted som bestod av gårder, åkre, sjøhus og en god havn. De fleste som bodde her drev med både jordbruk og fiske.

Solen hadde ikke stått opp enda og likevel yrte det av liv i havna. Mennene gjorde seg klare til å reise på sildefisket. Avreisen var godt planlagt. Strikket ullundertøy, votter, sokker og lue hadde de fått av mor. Varme jakker og bukser av hjemmevevd ull var sydd. I kisten lå det klesskift, tørt brød, tørket fisk og ost. Når mennene reiste på fisket stod kvinnene foran enda travlere dager enn før. De stelte dyrene, laget mat, passet barn og arbeidet på gården.

Barna måtte også hjelpe til, men i dag hadde noen av dem sneket seg unna for å vinke til fedrene og ønske dem god tur. De kunne se båtene legge fra kai, og sette kursen mot det store, åpne havet.

– Jakten på havets sølv var i gang!

Lykke til :)

About the author