Program 2013.

 

Torsdag 1.August.

 

The Reunion

I know it’s only rock ‘n roll but I like it, like it, yes, I do!

”The Reunion” er et musikalsk konsept som har til formål og samle sammen dyktige musikere fra hele Haugalandet og håndplukke de beste låtene fra 70 & 80 tallet, her dekkes alle sjangere fra Glam & Hard Rock & Rock & Reggae & New Wave og Punk og låtene blir plukket fra artister som David Bowie & AC/DC & Meat Loaf  & The Clash & Melissa Etheridge og mange fler, så her kan vi garantere at det kommer til å rykke kraftig i rockefoten!

Så hvor The Reunion spiller og hvem som dukker opp på scenen er alltid en overraskelse, men vi kan love at det alltid blir en «Tore Tang» & «Cotton Fields» fri sone!

Vi garantere at The Reunion sørger for at det blir den rette stemningen både før og etter at The Sweet har vært på scenen!

 

The Sweet

«Without The Sweet there would not have been a KISS» – Gene Simmons – KISS.

For mange folk er det fortsatt Glam Rocken fra 70 tallet som gjelder og en av de største gruppene i denne sjangeren var britiske The Sweet, med sanger som «Co Co» & «Wig Wam Bam» & «Teenage Rampage» &» Blockbuster» & «Ballroom Blitz» & «Fox On The Run» og mange fler regjerte de hitlistene verden over og med et platesalg på over 55 millioner og utrolige 34 nummer 1 hits, var de at av de aller heteste navnene på 70 tallet, bare i England hadde The Sweet 13 Topp 20 hits!

Fra den originale besetningen er det kun låtskriver & gitarist Andy Scott igjen (Brian Connolly og Mick Tucker døde desverre henholdsvis i 1997 og 2002, bassist Steve Priest bor og turnerer med sin egen versjon av The Sweet i USA)

Dagens The Sweet består av Andy Scott, Bruce Bisland, Peter Lincoln og Tony O’Hora, denne besetningen leverer et forrykende best of show som er designet for å kunne tilfredsstille selv den mest hardbarkede Sweet fansen, fra første note blir du transportert tilbake til storhetstiden på 70 tallet og der blir du resten av kvelden, så folkens her er det bare til og gå og rote på loftet for å finne frem slengbuksene, platåskoene og lip glossen og sist men ikke minst ta med det du har av sangstemme for her kommer garantert allsang faktoren til å bli skyhøy!

Sweet Band Shot (HI-REZ)2013 (1)

Fredag 2. August

 

Vestlandsfanden

Vi er stolte av og kunne presentere for første gang på Fiskeridagene Vestlandsfanden!

Når Vestlandsfanden kommer dundrende langs veien med følget sitt er det bare å låse døren eller hive seg med på moroa, med sitt ekstremt smittende humør og svingende folk rock risikerer du å havne ut på gulvet og opp på bordet før du har fått sukk for deg.

Frontmannen Reidar Brendeland får deg til å ville bli med på plommeplukking i Hardanger og før du vet ordet av det kjenner du deg som en av livets glade gutter og synger med på sanger du ikke engang viste at du kunne.

Etter mer en 30 år på veien og over 3000 spillejobber er bandet nå klar med sin femtende plate  den heter ”Currahee” som er et utrykk fra Cherokee indianerne som betyr ”We stand alone together”

Vestlandsfanden er i dag folkrock band som blåser de fleste rockeband av banen allerede i første sving, når bandet kommer til oppløpet er de fleste konkurrentene forsvunnet i røyken, Vestlandsfanden er ikke et band som rir inn i soloppgangen, men et band som rir rett inn i byen og fyrer løs på alt som måtte røre på seg, så velkommen til en heidundrende aften på Fiskeridagene, hvis du tør da………

 

 

Lørdag 3.August

Bergfjord 

Etter den overveldende responsen sist de spilte har vi igjen gleden av og kunne presentere Bergfjord.

Bergfjord har holdt på siden 2008 og har gitt ut en EP, to singler og en CD, det er klassisk rock´n roll med tekster på dialekt, krydret med Jostein Bergfjords umiskjennelige gitarspill, responsen har vært bra med masse radiospilling på Radio 102.

Bandet har hatt tre topp 10 låter inkludert to topp tre låter, og sanger som Lyset Står På og Femme Fatale er stadig å høre på eteren,i fjor ble det gitt ut en fullengde CD og flere av låtene har rullet på nærradio stasjoner over hele landet, låten Mørket ble og listet på NRK Rogaland. På NRK P1 har bandet flere ganger blitt presentert i programmet Store Norske.

Som en liten kuriositet kan vi nevne at da Bergfjord varmet opp for Status Quo i Kopervik for noen år siden sto ingen ringere enn Rick Parfitt fra Status Quo og spilte luftgitar til låten Femme Fatal, bedre tilbakemelding enn det skal du lete lenge etter!

Det jobbes nå med nye låter og det vil bli gitt ut en ny singel i løpet av våren 2013.

Fiskeribandet

Tradisjonen tro spiller Fiskeribandet opp til dans på lørdagen i store teltet.
Fiskeribandet består av lokale musikere og besetningen forandrer seg fra år til år.

Årets «Fiskere» består av Vidar Stueland(vokal), Trond Helge Knutsen(trommer), Terje Fjell(bass), Jostein Bergfjord(gitar) og Christian Welde(tangenter).
I tillegg kommer mangeårig vokalist i Fiskerbandet, Jan Arlid Steinsøy og blir med på scenen.

Dette blir en kveld med høy danse- og allsangfaktor der de spiller låter fra de siste 5 Tiår.
Så gled dere til en utrolig kjekk lørdags kveld med mye dansing og garantert høy stemning.
Her er det noe til absolutt alle, eller som de sier: Alle skal få 🙂

Aakra-2936

Søndag 4.August

 

Stella Tjøsvoll

Vår Egen Lokale Country Dronning Stella Tjøsvoll Avslutter Festivalen.

Stella Tjøsvoll har nå rukket å bli 42 år gammel og countrymusikk er noe hun har drevet med og åndet for det meste av sitt liv.
Som ungjente fikk hun oppleve å stå på scenen med bla Bellamy Brothers, Bjøro Håland, Jett Williams, Stephen Ackles, Teddy Nelson, Stella Parton mfl.
Hun har gitt ut flere country CD-er der hun bla fikk med seg Stephen Ackles på et av innslagene.
For 6 år siden startet hun å synge gospel og mikset dette sammen med countrymusikk og resultatet ble en countrygospel cd, i følge Stella går country og gospel som hånd i hanske.
Stella har også medvirket i forskjellige danse og countryband med lokale musikere,

Hun opptrer pr dags dato både i kirker & bedehus og andre kristelige tilstelninger & konserter både i inn og utland.

Så på festivalens siste dag har du anledningen til å høre Stella sin unike blanding av gospel og countrymusikk og med en stemme som hører til helt i toppsjiktet i denne sjangeren lover vi dere en verdig avslutning på festivalen.

 

 

Litla Teltet 1 – 2 – 3.August

 

 Alvseike & Stølås

Etter 1 års pause kan vi melde om at Alvseike & Stølås igjen vil ta seg av underholdningen i Litla Teltet under hele festivalen, tradisjonen tro kan vi regne med kjente og kjære sanger som det skal synges til, danses til, svinge seidelen til og i visse tilfeller stå på bordet til.

Så rensk stemmebåndene og finn frem klær som tåler en skvett og to, sist men ikke minst vær tidlig ute for her blir det trangt om saligheten!

AS

 

Musikken blir levert i samarbeid mellom Rock City Entertainment Group og Hal Carter Organisation UK
The music is delivered in partnership between Rock City Entertainment Group and Hal Carter Organisation UK.

Mere informasjon kommer.

 Havfiske konkuranse

 

Lørdag 3 August kl. 09.00 starter havfiskekonkuransen.

For påmelding, ring Thorleif Ritland på mob. 909 44 399 eller møt opp på sjømannsforeningen sine lokaler i standaveien på Åkra. Det rett på siden av teltene som nå står på kaien.

Pris:          Voksen Dame / Herre:      200.-

                   Junior Dame / Herre:       150,-

                   Lag. ( 4 personer):             50,- pr. person

Det er oppmøte på fiskerikaien ( nye kaien) på lørdag før kl. 09.00

Fiskekonkuranse for barn starter kl. 11.00 og koster 20,-. Denne vil foregå fra kai og molo, svaberg og lignende i området.

VIKTIG.

Alle må ha på seg redningsvest / godkjent flyteutstyr for å få være med på konkuransene. Dette gjelder for både voksne og barn.

About the author