En av Norges desidert største slitere av landeveg og største forlyste-re av folket – SIE GUBBA – har rund dag i 2015. Og at SIE GUBBA runder anselige 20 år vil ikke gå upåaktet hen. Noe av det fansen kan glede seg til er live-CD og live-DVD, som ble innspilt på Tydalsfestivalen sist sommer.

Siden starten i 1995 som et lokalt band har SIE GUBBA tatt steget opp som ett av landets mest etterspurte live-orkester. De har spilt på alt fra samfunnshus, puber, hotell fra Finnmark til Agder, og er faste innslag om sommeren på landets største festivaler. Bandet særpreges av countryrock-låter på dialekt, og bruker fela som ett bærende instrument i lydbildet. I 2011 hadde bandet stor suksess med albumet ”Alt du vil ha”, og det grenset til skandale da de nesten vant MGP. Dette var den tredje utgivelsen på rad siden 2008 som solgte til gull, og tok bandet helt til topps på VG-lista. Norgesturneen sommeren 2011 ble utsolgt. I motsetning til andre norske countryband som har lånt amerikanske låter og laget norsk tekst, har SIE GUBBA vært så heldige å få spilt inn en av sine låter i USA. Låten ”Sånn e livet” ble gjort på engelsk av selveste countrylegende BOBBY BARE, med tittelen ”Times Are changing”. Slå den!

I 2014 ga de ut plata ”Veien vi ska gå” som solgte bra og som bidro til en lang sommerturne med stort publikumsoppmøte i hele landet. 2015 vil preges av en omfattende norgesturné, med hovedfokus på festivalsommeren og torsdag 30. juli har du sjansen til å oppleve dem live i Storateltet på Fiskeridagen.

About the author