Sveinung Hølmebakk avslutter Fiskeridagene med konsert søndag 3.august kl 16:00. Sveinung kommer fra Karmøy og det er en glede for Fiskeridagene å ønske Sveinung velkommen til hjemlige trakter.
Sveinung Hølmebakk er en av de tre medlemmene i Nordic Tenors. I 2013 kom han med sin første solosingel Usynlige spor, som han skrev til sin far.
Sveinung Hølmebakk beveger seg gjerne mellom opera, soul, gospel og pop ballader. Med humor, varme og stemmeprakt makter han både å røre og begeistre sitt publikum. Hølmebakk er også en mye brukt konferansier.
Som låtskriver, tar Sveinung Hølmebakk gjerne opp lengselen etter den varige kjærligheten og ønsket om å lykkes i samspillet med menneskene omkring. Innfallsvinkelen kan være både alvorlig, men også mer humoristisk.
 Sveinung Hølmebakk bor i Kristiansand men er født på Karmøy i 1977Han har mastergrad i utøvende sang fra Griegakademiet i Bergen og har studert musikkvitenskap ved NTNU Trondheim og Universitetet i Oslo. Han har tre soloalbum bak seg, bl.a. sammen med det russiske folkemusikkensemblet Spolokhi. Han har deltatt i en rekke TV-programmer, deriblant Beat for Beat, Ti på Topp, Kvelden før kvelden, Sommeråpent og Førkveld. Sammen med Nordic Tenors vant han Komiprisen for Beste Nykommer i 2006 og var musikalsk toastmaster i HM Kong Haralds 70-årsdag.
Sveinung Usynlige spor bilde
About the author