Det blir utstilling med malerier av Turid Gausland og Marianne G. Stangeland på kystmuseet

Velkommen til vår mor/datter maleriutstilling i Kystmuseet under Fiskeridagene. Vi stiller ut flere sjø/hav bilder, samt motiver fra skog og hei. Noen stilleben og noen abstrakte. Vi håper det er mange som vil ta turen innom museet disse dagene. Hilsen Marianne og Turid

Presentasjon

Mitt navn er Turid Gausland. Jeg har malt siden 1986.

Overraskelsen  kan være stor når et bilde fremtrer som et godt emne i starten. Dette gir meg påfyll av glede og inspirasjon. Ikke alle bilder blir skapt slik.

De fleste må det jobbes mye med, gjerne med lag på lag med maling. Flere tørkeperioder og modning av bildet må til + nye fargekombinasjoner for å få bildet slik jeg ønsker. Jeg bruker ofte jordfarger. De fremstår for meg som de mest naturlige.

Men på fargepaletten er det alltid noen få grunnfarger – ultramarine, kadmium red, kadmium gul, , oker, burnt umber, paints grey, samt hvitt – varme og kalde som brukes for å skape dybde i bildene.

Mine bilder er ofte nostalgisk inspirert. Etter 10 år i Bryggerhuset mitt, hvor en vedfyrt bakerovn var midtpunktet og hvor tradisjonsrike matretter ble fremelsket, er mine motiver ofte derfra og de er malt som stilleben.

I tillegg har jeg alltid vært en glad fjellvandrer og fotograferer motiver fra fjellheimen, som jeg seinere setter på lerret.

Bare et steinkast fra hvor jeg bor, finnes de fineste strender som og er spennende å male.

Av og til maler jeg hele fotoet, andre ganger bare et utsnitt av det.

En kunstner har frihet til å gjøre endringer på sine bilder. Det hender derfor at jeg endrer litt på bildene i forhold til virkeligheten. Maler både i akryl og olje. Størrelsene varierer.

Har deltatt på flere fellesutstillinger i området.

Bl a på Sommerutstillingen i Spinneriet på Hjelmeland i 2014 og 2016

Klepp Rådhus med min datter Marianne Gausland Stangeland nov 2015.

Samt en rekke utstillinger sammen med forskjellige atelier.

I disse 30 årene jeg har malt har jeg hatt de beste læremeistrene: Tor Olaf Lunde, Yang Zhu, Odd Dubland, og i de siste 2 årene blitt rettledet av Ivan Storm Juliussen.

Jeg har 10 malerier med motiver fra Jæren utstilt på Jæren Kunstgalleri i Storgata 30 på Bryne. I tillegg har jeg et koselig atelier/galleri på garden på Rege.

www.turidgausland.no Er også på fb.

Presentasjon

Marianne G Stangeland født 1976. Startet tidlig i barneårene med interessen for stil, form og farge. Har vært borti tegning, porselensmaling, kjeramikk og støping. Høsten 2013 møtte jeg Tor Olav Lunde som «lokket» meg til å male malerier. Som sagt hadde interessen vært der hele tiden, men ikke tålmodigheten til akkurat dette:-) Min mor Turid Gausland som også er representert her i Galleriet, prøvde å vise meg oljemalingsteknikker i tenårene, men som sagt så hadde ikke jeg tid til å vente på at hvert lag skulle tørke.
Jeg hørte på Tor Olav Lunde og studerte hans teknikk imens han mala. Det var utroligt lærerikt! Og ganske snart mala jeg mine egne motiv. Jeg liker godt å male abstrakte/figurative malerier med litt «sprut» i. Kan gjerne bruke akryl som tørker ganske kjapt i første laget og gå over på olje maling etterpå. Jeg liker å male klare farger og gjerne store format.
Den siste tiden så har jeg også fått tålmodighet til å sette meg ned med naturalistiske malerier. Og gjerne veldig små motiv. Jeg har fått veldig god teori ang naturalistiske malerier av Ivan Storm Juliussen, også en del kunnskap ang penselføring og belysning.
Som dere vil se om dere klikker på bildene under, så er det stort sprang på det jeg holder på med:-) Men jeg liker veldig godt å variere, de abstrakte maleriene er lek og kos og de naturalistiske motivene er «ramme alvor» og krever enormt mye tid, kunnskap og konsentrasjon!
Utstillinger jeg har vært med på:
– Sommer utstillingen på Spinneriet på Hjelmeland sommeren 2014
– Utstilling på Klepp Rådhus sammen med Turid Gausland høsten 2015
– Sommer utstillingen på Spinneriet Hjelmeland sommeren 2016
– Skudesnes festivalen 2017
– Ellers har jeg fått hjem og innredet et lite jærhus i 2017 til atelier og er med i Jæren Kunstgalleri på Bryne.
Dere finner meg også på Kunst maleri gjenbruk og kreativitet på facebook

Bilderesultat for malerier av marianne stangeland

 

About the author